Skip to main content
ArticoleCartea vieții conștiente

MAGIE – WORKSHOP MANDALE #8 – AUGUST 2020

By august 29, 2020octombrie 6th, 2021No Comments

MAGIE…

un cuvânt minunat, plin de mister, care ne atrage, ne încântă, cutremurându-ne totodată, fie la ideea vrajitoarelor arse pe rug (cine știe câte dintre noi n-am experimentat, în trecut, și asta) fie la magia neagră și consecințele ei tenebroase, sau la magicienii din copilărie pe ale căror trucuri – în mod enervant – nu reușeam niciodată să le înțelegem… Magia pare un subiect învăluit de mister, criptic, de neatins sau rezervat doar celor aleși ori inițiaților; ceva fascinant sau înspăimântător și care poate avea o infinitate de conotații… oricum am privi-o însă, în mod cert, doar gândul la MAGIE ne trezește emoție și pare să ne vrăjească.

Tu te-ai gândit vreodată, la modul cel mai serios, ce înseamnă MAGIA în și pentru viața ta?! Dacă nu, o poți face acum, în modul cel mai sincer, liber, creator si cutezător posibil, înainte de a citi mai departe cele ce îți scriu. E important să știm de unde plecăm pentru a știi cum și încotro să mergem acolo unde ne dorim să ajungem…

Nu întâmplător, tema de lucru anterior explorată a fost CLARITATEa care se află sub semnul Dragonului – cel mai bun prieten al lui Merlin, veșnicul magician călător prin spațiu și prin timp.

Adevărata Magie este la îndemâna noastră, a tuturor celor ce am ales să privim dincolo de aparențe și de vechile paradigme, din perspectiva non-dualității, dincolo de bine și de rău, cu Compasiune, în Acceptare și Permitere totală a tot ceea ce este exact așa cum este. Cum? Dând frâu liber abilităților noastre de Creator, urmându-ne flacăra Pasiunii și percepând totul conștient și cu deplină și nonjudicativă Claritate, astfel încât să înțelegem că „Totul este bine exact așa cum este.” că „Sensul suprem al Vieții este însăși experiența umanului” și că scopul final al tuturor acestora este punere laolaltă a Conștiinței cu Energia nouă. Doar astfel putem da naștere unei noi existențe pământești (întrupate) uman – magic – divine…

MAGIA este, de fapt, permiterea deplină a Energiilor să ne servească. Această afirmație poate suna simplist și, în mod sigur, interesant dar totodată un mister total. Ce înseamnă ea, de fapt și cum este posibilă, astfel, Magia?!

Fiecare dintre noi are propria sa energie – unică, personală și infinită – fapt tot mai mult confirmat de știință, în ultima vreme, și imens denaturat, abuzat și mistificat de tradiție și de religie, de-a lungul miilor de ani. Această energie este, de fapt, ceea ce stă la baza întregii noastre existențe umane – pământești – materiale. „Totul este Energie…” se spune, precum și (legea conservării materiei) „Nimic nu se pierde, totul se transformă.”. Mai mult decât atât, fizica cuantică, după multe experimente și noi descoperiri, a ajuns la concluzia că la baza întregii existențe stă o rețea de energie pură care, în funcție de circumstanțe, ne construiește realitatea. În acest sens, s-a descoperit că particulele sub-atomice se poartă diferit în funcție de interacțiunile și observațiile făcute asupra lor, care afectează modul în care se comportă aceste particule. Atunci când observațiile conștiente sunt prezente, particulele încep să acționeze ca unități fizice. Cu alte cuvinte, această energie, care se consolidează în ceea ce pare a fi o realitate fizică, poate să-și schimbe forma în funcție de conștiința care o observă.

În general, noi ne accesăm și folosim (conștient sau nu) foarte puțin din această Energie a câmpurilor Existenței noastre. Nu am fost învățați să ne conștientizăm, să cunoaștem și să știm cum să ne folosim această Energie. Mai mult decât atât, dogmele ne-au forțat să credem că aceasta este în exteriorul nostru, limitată și rezervată numai sfinților, celor perfecți, aleși, recunoscuți de cler (frății, inițiați,sau, mai nou, politic) etc – din considerente de control, supunere și dominare – o poveste mai veche decât Lumea… Mai mult decât atât, atunci când ne confruntăm cu situații dificile, pericole sau crize, avem tendința si obiceiul de a ne închide, de ne strânge în noi, a ne aduna ca și cum am vrea să devenim mici mici mici pentru a trece năpasta peste noi ca și cum n-am fi acolo… În realitate, atunci când procedăm (instinctiv) astfel, noi ne închidem totodată și față de propria noastră energie și acest fapt blochează atât conexiunea noastră cu resursele personale cât și cu infinitatea de alte potențiale ce se află în câmpul nostru energetic. Rezultatele (acestei strategii) le cunoaștem prea bine fiecare dintre noi, în felul său.

Atunci când mergi însă pe calea Conștiinței, la braț cu maestrul tău interior (Înțelepciunea), și în suflet cu Compasiunea, Iubirea de Sine și Permiterea, cu totul și cu totul altfel stau lucrurile. Acționând din paradigma conștiinței că toate cele ce ni se întâmplă sunt simple experiențe (dincolo de bine și de rău) menite să se transforme în înțelepciune interioară, atunci când poți să accepți lucrurile exact așa cum sunt, fără a mai simți nevoia să intri în energia dramei sau a luptei; atunci când ești centrată și conectată la esența ta universală…; atunci când trăiești (nu doar știi) conștiința Eu Sunt a propriei tale existențe, te poți și deschide față de propria ta Energie și să te abandonezi cu încredere deplină Divinității tale, permițând întregului Univers să te susțină și să te servească.

Adevărata magie este atunci când, fără niciun fel de agendă, așteptare sau control, te deschizi total, complet, și necondiționat în fața existenței, permițând sau comandând Energiilor să te servească. Atunci și numai atunci poți fi sigură că, indiferent de rezultatul practic/faptic al situației, tot ceea ce se întâmplă este în acord deplin cu „povestea ta” și reprezintă cel mai înalt, optim benefic, potențial posibil pentru tine la momentul și în contextul respectiv.

Atunci și numai atunci se întâmplă MAGIA vieții și experienței umane.

Orice altă formă de magie, bazată pe intenție, control, vrăji sau tehnici este pură manipulare a energiilor și, mai ales atunci când este făcută pentru sau față de altcineva, cu atât mai periculoasă și cu consecințe teribile, care te pot urmări pentru tot restul existenței tale. Mai mult decât atât, energia vrăjilor (fie ele negre sau albe), până la urmă, se întoarce, întotdeauna înzecit, asupra celui ce le-a făcut.

Cu alte cuvinte, pentru a activa și folosi cu adevărat MAGIA în viața ta, este necesar și absolut suficient ca, indiferent de situație, să alegi conștient să rămâi în spațiul tău interior de siguranță, în compasiune și să te deschizi total si complet față de noua Energie, permițându-i sau comandându-i să te servească, fără așteptări sau dorințe care să limiteze potențialele posibile, fără artificii, distrageri sau formalități (ex. cristale, baghete, esențe etc) și cu Acceptare și deplina conștiință a faptul că „Totul este bine, în întreaga Creație, exact așa cum este!”… Apoi, să te lași surprinsă de magia care se întâmplă și să savurezi conștient, senzual și deplin experiențele care vin către tine, exact așa cum sunt, știind că, dacă sunt acolo pentru tine, astfel, înseamnă că ele încă mai au un beneficiu pe care ți-l pot aduce, sau îți mai sunt încă necesare într-un fel sau altul, știut sau neștiut… (sau dacă nu le mai consideri necesare, le poți, pur și simplu, integra, împreună cu aspectele aferente, împreună cu experiența lor, eliberând vechile energii și încheind socotelile cu ele pentru totdeauna, printr-un simplu ‘No More!” asumat) 😉

Te invit să explorăm împreună și această temă, să descoperi MAGIA și modul special și unic în care poate ea funcționa în viața ta, pur și simplu, precum și cum poți să lucrezi conștient cu noua Energie, în cel mai potrivit și simplu mod posibil pentru tine. Vom face asta în cadrul celui de-al optulea atelier de mandale, din programul ROATA NOII CONȘTIINȚE, care are drep temă MAGIA.

Pentru că, simți că este posibil și îți dorești mai mult decât doar experiența umană limitată, oricât de senzuală și variată ar fi ea. Pentru că simți deja Pasiunea din tine și auzi, tot mai clar în fiecare zi, glasul Eu Sunt-ului tău, care a devenit deja o parte integrantă din noua ta conștiință și din tot ceea ce ai descoperit că ești și poți fi, cu adevărat. Pentru că ești pregătită să-ți iei zborul liber pe Dragonul tău interior, prin văzduhurile infinite și radiante ale propriei tale Energii și pentru că ai simțit deja, în adâncul sufletului tău, chemarea a TOT CEEA CE EȘTI, dincolo de care nu mai e cale de întoarcere (la statutul anterior de limitări umane, lipsă de conștiință și viață disociată de Adevărul tău lăuntric). Ai parcurs deja, până aici toți pașii necesari, ai trecut cu succes peste provocarea finală a întâlnirii conștiente și asumate cu Dragonul, pentru a-ți merita recompensa MAGIEI la degetul mic și a modului practic în care o poți folosi, în viața ta, în orice situație…

Pentru că știi și simți că există în tine ceva mai mult decât tot ceea ce ai lăsat să se manifeste până acum. Pentru că simți că a sosit, în sfârșit momentul, să FII tot ceea ce ești tu, cu adevărat. Pentru că alegi să-ți iei viața în propriile mâini și să Creezi din ea exact ceea ce îți dorești. Pentru că, în planul profund al ființei tale, știi că toate experiențele trăite până acum s-au transformat într-o înțelepciune capabilă să trezească Maestrul tău interior și pentru că ai acceptat invitația de a te conecta la Noua Conștiință și Noua Energie, parcurgând anul acesta Roata Noii Conștiințe, în armonia geometriei sacre, vibrația înaltă și rezonanța culorilor Mandalelor de Lumină…

Pentru că poți, vrei și meriți!…

P.S.: Pentru a intra în energia temei workshopului nostru, îți trimit această melodie pentru a o savura și a începe exercițiul de a te deschide față de propria Energie:

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close