Skip to main content
ArticoleCartea vieții conștiente

ABUNDENȚĂ – WORKSHOP MANDALE #9 – SEPTEMBRIE 2020

By septembrie 29, 2020octombrie 6th, 2021No Comments

Ce e deasupra este la fel cu ceea ce este dedesubt; iar ce este dedesubt e la fel cu ce este deasupra, pentru a împlini, astfel, miracolul întregului.

Hermes Trismegistul

ABUNDENȚA, la prima vedere, ne duce imediat cu gândul la … (bani? bunăstare? siguranță materială? libertate de acțiune? poate chiar, fericire?…) Sunt aproape sigură că orice ți-ar fi venit în minte, la întrebarea mea, nu este nici pe departe aproape de ideea de SUFERINȚĂ, VINOVĂȚIE, PĂCAT sau IERTARE…

Dar ca să o luăm de la capătul poveștii, pentru a înțelege mai bine, voi începe cu concluzia, care este relativ clară și simplă, dar atât de greu de acceptat și, mai ales, de integrat și de trăit în viața noastră de zi cu zi…

Totul este doar Energie și Conștiință. Toată Energia este infinită și ne aparține, fiecăruia dintre noi, în totalitate, în mod direct, liber, absolut și necondiționat. Mai mult decât atât, tot ceea ce trăim, vedem sau experimentăm în viața noastră este numai și numai propria noastră energie (propriu zis, propria noastră percepție – conștientizare a acesteia, trecută prin filtrul simțurilor și matricilor noastre existențiale). Toată energia fiecăruia dintre noi este a noastră și numai a noastră, nu poate fi furată, dăruită sau epuizată și ea este la dispoziția noastră în mod nemijlocit.

Vă veți întreba poate, de ce atunci eu experimentez lipsa, uneori insuficiente resurse materiale pentru a face tot ceea ce îmi doresc, unele neajunsuri sau îngrijorarea pentru siguranța materială etc?! Aici începe Povestea…

În primul rând, ABUNDENȚA nu se referă doar la bani, bunuri materiale sau siguranța financiară ci, mai mult decât orice altceva se referă la relația noastră cu Energia. Mai mult decât atât abundența înseamnă „o bogăție de ceva”… fie ea chiar si de lipsuri… de fapt, Abundența este ca un fel de lupă care amplifică tot ceea ce este acolo deja. Mai mult decât atât, Energiile care sunt aici numai și numai ca să ne servească… atunci când noi ne programăm sau credem cu putere un anumit lucru (spre exemplu că nu merităm mai mult sau că nu avem abundență sau că suntem într-o situație materială/financiară precară sau că avem nevoie de mai multe resurse (deci suntem lipsiți de ele), atunci ele asta hrănesc, manifestă și amplifică în viața noastră. 😉

ABUNDENȚA nu face diferența între modurile în care noi alegem să materializam energiile, după cum nici nu funcționează prea bine atunci când este limitată la conceptele – obiectivele logico – raționale sau stimulată prin afirmații și concepte mentale.

ABUNDENȚA înseamnă să ne deschidem total, complet și cu încredere față de energiile noastre, față de tot ceea ce noi suntem și față de conștiința faptului că totul este bine exact așa cum este; înseamnă să ne bucurăm de tot ceea ce avem în viața noastră: sănătate, prieteni, familie, o casă, un job sau o profesie care ne pasionează, haine care ne plac, apă să bem, un partener (dacă îl avem) sau o deschidere către o infinitate de potențiale de parteneri din care să alegem, o viață pe acest Pământ aici și acum, în cele mai extraordinare timpuri de la Geneză și până în prezent etc. E ceva mai mult decât doar a vedea jumătatea plină a paharului pentru că ABUNDENȚA presupune mai mult decât doar o gândire pozitivă asupra lucrurilor.

ABUNDENȚA presupune chiar să trăim și să ne bucurăm din tot sufletul de tot ceea ce avem și suntem în viața noastră, să ne deschidem și să acceptăm toate potențialele care vin către noi… Fie că e vorba de o invitație la cafea, propunerea de a ne muta într-o altă țară, oferirea unui nou job diferit și care ne atrage, cumpărarea unui cal, începerea unui curs pe o temă care ne interesează de mult timp sau orice altă invitație sau deschidere către ceva față de care simțim că ne trezește pasiunea sau ne atrage (oricât de lipsit de logică, temei rațional sau justificare concretă ar fi). Sună relativ simplu și chiar plăcut de adoptat un astfel de mod de viață și atunci, de ce oare, până acum, ne-a fost atât de greu sau chiar imposibil să urmăm o astfel de cale în viață, atâta timp cât ne aflam încă sub influența vechii energii și conștiinței de masă?!

Trecutul nostru adună laolaltă multă suferință, vinovăție, rușine și o mentalitate a păcatului și rușinii, adânc înrădăcinate în subconștientul nostru și, mai cu seamă, în arborele nostru genealogic, moștenite fiind – adesea, chiar fără a mai știi sorgintea lor – din generație în generație. În plus, dogma creștină a adâncit și mai mult tiparul păcatului și vinovăției, Iisus Christos – care s-a lăsat răstignit, torturat și a murit „pentru iertarea păcatelor noastre” fiind emblema supremă a legământului nostru de suferință pentru eternitate… Cel puțin, atâta timp cât alegem să rămânem în această veche conștiință. Pornind de la separarea noastră originară de Sursa întregii Existențe – Izgonirea din Paradis… și până în prezent, destinul omului pare să fie ilustrat ca fiind plin de vinovăție și limitare și umilință, păcat și rușine (asta fără a mai face apel și la educația tradițională, la care am fost expuși cu toții, mai mult sau mai puțin, care se baza pe aceleași valori și mentalități enumerate mai sus). Mai mult decât atât, omul pare să fie incapabil să se ierte pe sine total și complet vreodată, fiind imperfect și limitat prin definiție. De aici și până la rușinea de a-ți urma Pasiunea, Dorința Inimii sau chemarea lăuntrică a Sufletului și Spiritului și până la conceptul de Păcat și Patimi (toate aceste concepte având aceeași origine lingvistică latină în PATTI = suferință) fiind doar un mic pas… la nivel de concepte (subconștiente) cel puțin.

În lumina tuturor celor de mai sus, cu ajutorul clarității Dragonului, cred că începe să se contureze răspunsul la întrebarea de ce ne este atât de greu, poate chiar imposibil, să ne deschidem cu ușurință, încredere, permitere și abundență față de energiile noastre, pentru a primi în viața noastră Bucuria, Grația și Bunăstarea.

A înțelege… este un pas important în orice proces, dar reprezintă doar începutul demersului care, fără punerea în practică și în aplicare a ceea ce cunoști și a tot ceea ce ești, ar rămâne, întotdeauna, un demers steril.

Cum se poate activa și trăi conștient ABUNDENȚA în viața fiecăruia dintre noi?! E simplu, prin eliberarea de rușine, vinovăție și regret; prin ruperea legămintelor de suferință, jurămintelor de castitate sau de sărăcie (făcute din cine știe ce considerente mai mult decât etice sau morale la vremea respectivă) și eliberarea de toate datoriile karmice sau ancestrale; prin deschiderea totală, completă și necondiționată către propriile noastre energii și față de tot ceea ce vine către noi, conștientizând că toate ne sunt utile și necesare pe calea împlinirii și Realizării noastre. Despre subiectele acestea vom dicuta însă mai mult în următoarele noastre teme din călătoria fascinantă și transformatoare pe care am început-o împreună…

Te invit să explorăm împreună și această temă, să descoperi modul unic și specific ție în care ABUNDENȚA poate fi activată și poate lucra în viața ta, pur si simplu, cum poți primi IERTAREA care să-ți permită să te deschizi față de tot ceea ce ești și față de propriile tale energii infinite, precum și cum poți să lucrezi conștient cu noua Energie, în cel mai potrivit și simplu mod posibil pentru tine. Vom face asta în cadrul celui de-al optulea atelier de mandale, din programul ROATA NOII CONȘTIINȚE, care drep temă ABUNDENȚA.

Pentru că a sosit timpul să te eliberezi de toate blocajele și limitările trecutului și să-ți dai voie să fii, cu adevărat, tot ceea ce ești, să te bucuri de viață, pe toate planurile ei, și să permiți energiilor să te servească în mod conștient și asumat, așa cum meriți, poți și ți-ai dorit dintotdeauna să experimentezi în această Viață. Pentru că acesta este sensul final al existenței noastre – descoperirea modului în care Energia (nouă) și Conștiința pot lucra, în serviciul nostru, puse asumat și conștient laolaltă și pentru a ne Bucura deplin și în Grație de toate acestea!!!

Pentru că știi și simți că există în tine ceva mai mult decât tot ceea ce ai lăsat să se manifeste până acum. Pentru că simți că a sosit, în sfârșit momentul, să FII tot ceea ce ești tu, cu adevărat. Pentru că alegi să-ți iei viața în propriile mâini și să Creezi din ea exact ceea ce îți dorești. Pentru că, în planul profund al ființei tale, știi că toate experiențele trăite până acum s-au transformat într-o înțelepciune capabilă să trezească Maestrul tău interior și pentru că ai acceptat invitația de a te conecta la Noua Conștiință și Noua Energie, parcurgând anul acesta Roata Noii Conștiințe, în armonia geometriei sacre, vibrația înaltă și rezonanța culorilor Mandalelor de Lumină…

Pentru că poți, vrei și meriți!…

P.S.: Pentru a intra în energia temei workshopului nostru, îți trimit acest scurt video care să te ajute să te pregătești pentru Abundență și să poți pune capăt suferinței de orice fel din viața ta:

Leave a Reply

Hit enter to search or ESC to close