În zilele noastre, cel mai adesea, când se vorbește despre tot mai popularul concept de “sustenabilitate” se face referire fie la:
- Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.
Sau la - Dezvoltarea economică de ansamblu a unei țări sau regiuni, unde de obicei este preferat termenul sinonim dezvoltare durabilă
În realitate și în viziunea noastră, sustenabilitatea este mult mai mult decât atât. Principiile sustenabilității se referă la a folosi resursele deja existente într-un sistem – fie el societate, comunitate, echipă/familie, proiect sau om – în mod conștient și cu maximum de eficiență.
La nivel personal, direcția pe care noi am ales să acționăm, după principiul efectului butterfly (bătăilor aripilor de future care pot provoca uragane în cealaltă parte a lumii; sau “buturuga mica răstoarnă carul mare”), de la mic la mare, pentru a aduce o schimbare calitativă, coerentă și sustenabilă la nivel de sistema. Sustenabilitatea are drept obiectiv găsirea optimului de funcționare – echilibrul, sănătatea, bucuria de a trăi, performanța – pentru fiecare dintre noi, astfel încât, funcționând la parametrii optimi și atingându-și nivelul de excelență, individual să putem aduce contribuția și să reprezentăm “diferența care face diferența” la nivel de întreg.